2018 Schedule

Eleventh Annual Giving Voice to Experience Conference

Giving Voice to Psychological Distress

Saturday-March 3rd,2018 – Seattle University

 

Time frame

Title

Length

Moderator

8:30 to 9:00

Coffee & Registration

30 min

 

9:00 to 9:15

Welcome

15 min

Steen

9:15 to 10:05

Claire LeBeau and Elaine Webster -The Embodied Experience of Vulnerability between First-time Parent Couples

(40 min and 10 min Q&A)

Steen

10:05 to 10:20

15 minute break

 

 

10:20 to 11:05

Crystal Gonsalves - The Remembered Experience of Adoption: Factors Supporting Healthy Adjustment

(35 min and 10 min Q&A)

Helena

11:10 to 11:55

Marnie Venema and Derrick Klaassen - Grieving Together: Understanding and Facilitating Relational Grieving in Community

(35 min and 10 min Q&A)

Marie

11:55 to 1:00

Lunch (provided)

 

 

1:00 to 2:20

Keynote: Andy Liotta

Up, Up, and Away: Capturing the Experience of Mania through Movies and Music

80 min

Steen

2:20 to 2:35

15 minute break

 

 

2:35 to 3:25

Klaassen, Konieczny, Launeanu, and Kwee - The Lived Experience of Shame in Athletes: An Existential-Phenomenological Exploration

(40 min and 10 min Q&A)

Marie

3:25 to 3:35

10 minute break

 

 

3:35 to 4:20

Alex Adame - Whose Voice? Whose Experience? A Researcher's Reconciling with Subjectivity

(35 min and 10 min Q&A)

Helena

4:20 to 5:00

Panel: The Experience of Researching Sensitive Topics and Difficult Matters in Qualitative Research

40 min

Helena & Marie

5:00 – 6:00

Wine and Cheese Social